Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Noodle'ın bazı çeşitleri:
- Udon: Beyaz buğday unu, su ve tuz ile hazırlanan, yaklaşık 4-5 mm kalınlığında şeritler halinde olan Japon noodle'ı 1.
- Ramen: Buğday unu, alkali su ve yumurta içeren, esnek bir yapıya sahip olan Çin kökenli noodle 15.
- Soba: Karabuğday unuyla hazırlanan ve griye çalan bir renge sahip olan noodle 15.
- Somen: Buğday unundan yapılan, ancak hamurunda az miktarda yağ da bulunan, yaklaşık 1,3 mm kalınlığında ince şeritlerden oluşan Japon noodle'ı 1.
- Shirataki: Doğu ve Güneydoğu Asya'da yetişen konja bitkisinin toz haline getirilmiş köklerinden elde edilen, yarı saydam ve jöleyi andıran bir yapıya sahip noodle 1.
- Cam Erişte (Glass Noodle): Maş fasulyesi ve tatlı patates gibi yüksek oranda nişasta içeren sebzelerle yapılan, suyla temas ettiğinde şeffaf hale gelen esnek yapılı noodle 1.
- Pirinç Eriştesi (Rice Noodle): Buğday yerine pirinç unu kullanılarak hazırlanan, glutensiz bir alternatif olan noodle 15.
- Yumurtalı Çin Eriştesi (Egg Noodle): Buğday unu, yumurta, su ve tuz ile hazırlanan bir hamurdan elde edilen noodle 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: