Nohuttan leblebi yapmak için iki yöntem kullanılabilir: 1. Tavada kavurma: Nohutlar bir gece önceden bol suda ıslatılır. Ertesi gün, yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine aktarılır. Kısık ateşte, karıştırarak nohutların kavrulmasını sağlanır. Tuz eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. Kavrulduğunda ocaktan alınır. 2. Fırında kavurma: Nohutlar bir gece önceden ıslatılır, ardından tencereye alınıp su ilave edilerek 20 dakika kaynatılır. Nohutlar süzülür ve bez havlu ile kurulanır. Fırın tepsisine yerleştirilen nohutlar, arzu edilen baharatlarla tatlandırılır. Fırın 200 dereceye ayarlanır ve her 5 dakikada bir karıştırılarak 25-30 dakika pişirilir. Kuruyemiş endüstrisinde leblebi yapımı, üç gün üst üste ısıtma işleminden geçerek terbiye edilir ve ardından makinelerde kavurma işlemi tamamlanır.