Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutlu pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Nohutların hazırlanması: Nohutları bir gece önceden ıslatmak, pilavın lezzetini artırır 13. Eğer zaman kısıtlıysa, nohutlar düdüklü tencerede haşlanabilir 13.
- Pirinç seçimi: Orta boy pirinç kullanmak, pilavın tane tane olmasını sağlar 3. Pirinç, iyice yıkanarak nişastasından arındırılmalıdır 3.
- Tereyağı ve zeytinyağı kullanımı: Pilavda tereyağı ve zeytinyağının karışımı kullanılması, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar 3.
- Sıvı oranı ve pişirme süresi: Pirinç ve nohut karışımına, pirinç için 1,5-2 kat su eklenmelidir 3. Su kaynar olarak eklenmeli ve pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra kısık ateşte demlenmeye bırakılmalıdır 34.
- Demlenme: Pilavın demlenmesi, tane tane ve lezzetli olmasını sağlar 34. Bunun için pilavın kapağı kapalı şekilde en az 15-20 dakika bekletilmesi önerilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: