Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutlu pilavın püf noktaları şunlardır:
- Pirinç Islatma: Pirinci ıslatmak, pilavın tane tane olmasını sağlar 13. Pirinç, 30 dakika ile 1 saat arasında ılık su ile ıslatılmalıdır 3.
- Nohutun Hazırlığı: Nohutun önceden haşlanmış olması, pişirme süresini kısaltır ve lezzetini artırır 13. Kuru nohut kullanılıyorsa, bir gece önceden ıslatılıp haşlanmalıdır 2.
- Kavurma: Pirinç, soğanla birlikte kavrulduğunda daha lezzetli olur 3. Kavurma işlemi sırasında pirinçlerin şeffaflaşması önemlidir 3.
- Su Miktarı: Su veya et suyu miktarı, kullanılan pirinç türüne göre değişebilir; bu nedenle pirincin cinsine dikkat edilmelidir 3.
- Dinlenme: Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: