Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlanmış nohut, buzdolabında kapalı bir kap içinde ve varsa haşlama suyuyla birlikte en fazla 3-4 gün dayanır 12.
Daha uzun süreli kullanım için haşlanmış nohutları porsiyonlayarak dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkündür 2. Ancak buzdolabına veya dondurucuya koymadan önce nohutların tamamen soğumasına dikkat edilmelidir 2.
Taze sebzeler, yani işlenmemiş ve paketlenmemiş sebzeler buzdolabında saklandığında besin değerlerini hızla kaybederler, bu nedenle ideal olanı onları 2 veya 3 günden fazla buzdolabında saklamamaktır 5.
Yemeğin tadında veya kokusunda kötüleşme hissedilirse hemen atılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: