Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutları dondurucuya koymak için şu adımlar izlenebilir:
- Temizleme 4. Nohutlar, dondurulmadan önce bol suyla iyice yıkanmalıdır 4.
- Islatma 4. Nohutlar, en az 8 saat, tercihen bir gece boyunca bol suda bekletilmelidir 4.
- Haşlama 4. Islatılan nohutlar süzgeçten geçirilip bir tencereye alınmalı, üzerini geçecek kadar su eklenmeli ve nohutlar yumuşayana kadar pişirilmelidir 4.
- Soğutma 4. Haşlanmış nohutlar süzgeç yardımıyla süzülmeli ve tamamen soğumaya bırakılmalıdır 4.
- Porsiyonlama 4. Soğuyan nohutlar, kullanılacak porsiyonlara göre ayrılmalıdır 4. Buzdolabı poşetleri veya hava geçirmez saklama kapları kullanılabilir 4.
- Dondurma 4. Hazırlanan porsiyonlar buzluğa yerleştirilmelidir 4.
Doğru şekilde saklandığında, dondurulmuş nohutlar 6 ay boyunca tazeliğini ve besin değerlerini koruyacaktır 4.
Nohutları dondururken hava geçirmez kaplar veya buzdolabı poşetleri kullanmak, nohutların buzlanmasını ve nem kaybını önler 4. Dondurulmuş nohutlar, kullanmadan önce buzdolabında yavaş yavaş çözülmelidir 4. Mikrodalgada çözdürmekten kaçınılmalıdır, çünkü bu, nohutların sertleşmesine neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: