• Buradasın

    Nefis yemek tarifleri ekşili köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nefis yemek tarifleri ekşili köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 g yağsız kıyma 1
    • 2.5 su bardağı ince bulgur 1
    • 1 soğan 12
    • 1 yemek kaşığı reyhan 1
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1
    • 1 su bardağı su 1
    • 1 yumurta 12
    • 4 yemek kaşığı un 1
    • Tuz, karabiber 12
    • 10 g tereyağı 1
    • Nane, kırmızı toz biber 1
    Yapılışı:
    1. Sumak suyu için tane sumak ve suyu tencereye alıp bir gece bekletin 1.
    2. Köfte için kıyma, bulgur, kıyılmış soğan, kırmızı toz biber, karabiber, reyhan, tuz ve yavaşça su ekleyerek yoğurun 1.
    3. Yumurta ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip yoğurmaya devam edin 1.
    4. Köfteleri kalan una bulayın 1.
    5. Sumak suyu, et suyu ve salçayı bir tencereye alıp kaynatın 1.
    6. Kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edip 5 dakika pişirin 1.
    7. Haşlanmış nohut, kuru fasulye ve mercimeği ekleyip 10 dakika daha pişirin 1.
    8. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve kırmızı toz biber gezdirin 1.
    9. Sumak serpip servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antep usulü ekşili köfte nasıl yapılır?

    Antep usulü ekşili köfte yapımı için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı ince bulgur; 1 çay bardağı irmik; 1 adet küçük soğan (çok küçük doğranmış); Tuz; Karabiber; 1 tatlı kaşığı acı biber salçası; 2 yemek kaşığı un; Haşlanmış et ve nohut suyu; 2 yemek kaşığı salça; 1 yemek kaşığına yakın sumak ekşisi (limon suyu da kullanılabilir). Yapılışı: 1. İnce bulgur ve irmik, soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır ve 15 dakika bekletilir. 2. Islanan bulgur ve irmik karışımına küçük doğranmış soğanlar, tuz, karabiber, acı biber salçası eklenip iyice yoğrulur. 3. Un ve yumurta eklenerek yoğurmaya devam edilir. 4. Yoğurma işleminden sonra, misketten küçükçe yuvarlanan köfteler hazırlanır. 5. Hazırlanan köfteler kaynar suda 5 dakika haşlanır ve süzülür. 6. Kaynamış et nohut suyuna salça ve ekşi eklenir. 7. Köfteler de eklenip 5-10 dakika kadar kaynatılır ve altı kapatılır. 8. Zeytinyağında ısıtılan nane eklenip altı kapatılır ve tencereye eklenir. Afiyet olsun!

    Ekşili köftenin içine ne konur?

    Ekşili köftenin içine konan malzemeler şunlardır: Köfte için: - 1/2 kg yağsız kıyma; - 1/2 kg ince bulgur veya pirinç; - 2 adet orta boy kuru soğan; - 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber; - 1 çay bardağı yağ; - 1 çay kaşığı nane. Yemek için: - 750 g parça et; - 1.5 su bardağı nohut; - 1 yemek kaşığı domates salçası; - 3-4 diş sarımsak; - 1 yemek kaşığı biber salçası; - 2 limonun suyu. Ayrıca, yemeğin terbiyesinde 1 yumurta sarısı, 1/3 limon suyu ve 1 yemek kaşığı un da kullanılır.

    Ekşili köfte hangi yöreye ait?

    Ekşili köfte, Gaziantep yöresine aittir.

    Ekşili köftenin içine yoğurt konur mu?

    Evet, ekşili köftenin içine yoğurt konur. Ekşili köfte terbiyesinde genellikle yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu karışımı kullanılır.

    Ekşili köftenin ekşisi nasıl ayarlanır?

    Ekşili köftenin ekşisini ayarlamak için limon suyu veya nar ekşisi kullanılabilir. Ekşiliğin dengesini sağlamak için şu adımlar izlenebilir: 1. Limon suyunu en son aşamada eklemek, ekşiliğin tazeliğini korur. 2. Terbiye yaparken, yumurtayı kesilmemesi için azar azar sıcak çorba suyuyla ılıtarak karışıma alıştırmak ve yavaşça tencereye dökmek gerekir. 3. Damak tadına göre ayarlamak, çok fazla limon eklerseniz çorbanın çok ekşi, az eklerseniz de ekşiliğin hissedilemeyeceği bir sonuç elde edebilirsiniz.

    Ekşili köfte ile hangi pilav gider?

    Ekşili köfte ile pirinç pilavı gider.

    Ekşili köfte için hangi et kullanılır?

    Ekşili köfte yapımında genellikle dana eti kullanılır.