Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Napoli pizzasının özellikleri şunlardır:
- Hamur: "00" tipi un, su, tuz ve maya ile hazırlanan hamur, oklava kullanılmadan elle açılır ve kabarık bir hale getirilir 12.
- Malzemeler: Geleneksel Napoli pizzasında domates, mozzarella peyniri, zeytinyağı, fesleğen ve deniz tuzu kullanılır 12. Tüm malzemeler taze ve yerel olmalıdır.
- Pişirme: Odun ateşinde çok yüksek sıcaklıkta ve kısa sürede pişirilir 12. Bu sayede hamur dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak kalır.
- Boyut: Napoli pizzası, diğer pizza çeşitlerine göre daha küçük ve tek kişiliktir 1.
- UNESCO Tanımı: 2017 yılında Napoli pizzası, UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilmiştir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: