Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mut zeytinyağının bazı farkları:
- Doğal ve katkısız üretim: Mut'ta zeytinler tarım ilacı kullanılmadan hasat edilir 34.
- Kendine özgü aroma ve lezzet: Meyvemsi, hafif acımsı tadı ve fenoller açısından zenginliği ile dikkat çeker 35.
- Yüksek antioksidan içeriği: Kalp sağlığını destekler, inflamasyonu azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir 3.
- Düşük peroksit değeri: Uygun koşullarda iki yıl ve daha uzun süre saklanabilir 5.
- Organik üretim: Kimyasal gübre kullanılmadan üretilmesi, Mut'u organik zeytin ve zeytinyağı üretimi için elverişli hale getirir 5.
- Geleneksel ve modern üretim: Zeytinler olgunlaştıktan sonra soğuk sıkım yöntemiyle işlenir, günümüzde ise modern makinelerle üretim yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: