• Buradasın

    En güzel incir tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel incir tatlısı için iki farklı tarif önerisi:
    1. Kuru İncir Tatlısı Tarifi 1:
      • Malzemeler: 18 adet kuru incir, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 9 adet bütün ceviz 1.
      • Yapılışı:
      1. İncirleri sıcak su dolu bir kaba alıp 15 dakika yumuşamaları için bekletin 1.
      2. Yumuşamış incirlerin saplarını kesin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra bir tencereye dizin 1.
      3. Ortalarına yarım cevizleri oturtun, üstüne toz şekeri gezdirin ve suyu ilave edin 1.
      4. Tencerenin kapağını açıp ocağın altını açın ve pişmeye bırakın 1. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra şerbetin koyulaşmasını bekleyin 1.
      5. İncirleri bir servis tabağına alın, üstüne eritilmiş tereyağını gezdirin ve kaymak ya da antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 1.
    2. Sütlü İncir Tatlısı Tarifi 2:
      • Malzemeler: 10 adet kuru incir, 1 litre süt, yarım su bardağı buğday nişastası, 3/4 su bardağı toz şeker, 75 gram tereyağı 2.
      • Yapılışı:
      1. Sos tenceresini ocağa alın ve içine su ilave edip kaynatın 2.
      2. Kaynayan suyun içine küp doğradığınız kuru incirleri ilave edin ve kaynamaya bırakın 2.
      3. Ayrı bir tencerenin içine süt, buğday nişastası ve toz şekeri koyup bir çırpma teli yardımıyla karıştırın 2.
      4. Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin 2.
      5. Kıvam alan muhallebinin içine tereyağını ilave edin ve karıştırın 2.
      6. İncirler yumuşayınca suyunu süzün ve hazır olan muhallebinin içine alıp karıştırın 2.
      7. Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun 2.
      8. Soğuk olarak servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İncir tatlısı için hangi incir kullanılır?

    İncir tatlısı için kuru incir kullanılır.

    Sütlü incirin içine ne konur?

    Sütlü incirin içine ceviz konur.

    İncir tatlısına hangi baharatlar konur?

    İncir tatlısına genellikle tarçın eklenir.

    İncir tatlısına süt konur mu?

    Evet, incir tatlısına süt konur. Örneğin, sütlü incir tatlısı tarifinde süt, tatlının yapımında kullanılan malzemelerden biridir.

    Cevizli kuru incir tatlısı nasıl yapılır?

    Cevizli kuru incir tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 10 adet kuru incir - 10 adet ceviz - 1/2 su bardağı şeker - 3/4 su bardağı su - 10 yemek kaşığı kaymak (üzerine) Yapılışı: 1. İncirleri sıcak suda 10 dakika bekletin ve saplarını kesin. 2. Sap kısmından içeri doğru bastırarak tabak şekli verin ve içlerine ceviz koyun. 3. Tencereye dizdiğiniz incirlerin üzerine toz şeker ve su gezdirin. 4. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin, ardından kısık ateşte pişmeye devam edin. 5. Tatlıyı soğutup kaymak ile servis edin. Alternatif bir tarif olarak, Lezzet sitesinde verilen cevizli incir tatlısı tarifinde ise şu malzemeler ve adımlar yer almaktadır: Malzemeler: - 250 gr kuru incir - 1 su bardağı toz şeker - 50 gr yarım ceviz içi Yapılışı: 1. Bir gece önceden ıslatılan incirleri bol suda hafifçe haşlayın. 2. Saplarını çıkardıktan sonra şeker ekleyerek tatlı kıvamına gelene kadar pişirin. 3. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ortalarına ceviz yerleştirin. 4. Ilık servis yapın.

    Sütlü İncir Tatlısı kaç saat bekletilir?

    Sütlü incir tatlısı, hazırlandıktan sonra buzdolabında en az 3 saat bekletilir.

    İncirli hamuruna ne konur?

    İncirli hamuruna konulan malzemeler şunlardır: Kuru incir. Havuç. Yumurta. İrmik. Kabartma tozu ve vanilya. Kakao. Sıvı yağ. Ayrıca, yufka hamurunun daha lezzetli olması için süt ve yoğurt da eklenebilir.