• Buradasın

    En güzel incir tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown figs stuffed with walnuts, drizzled with melted butter, arranged on a ceramic plate beside a steaming pot of milk-based fig pudding, evoking a cozy, aromatic dessert-making scene.
    En güzel incir tatlısı için iki farklı tarif önerisi:
    1. Kuru İncir Tatlısı Tarifi 1:
      • Malzemeler: 18 adet kuru incir, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 9 adet bütün ceviz 1.
      • Yapılışı:
      1. İncirleri sıcak su dolu bir kaba alıp 15 dakika yumuşamaları için bekletin 1.
      2. Yumuşamış incirlerin saplarını kesin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra bir tencereye dizin 1.
      3. Ortalarına yarım cevizleri oturtun, üstüne toz şekeri gezdirin ve suyu ilave edin 1.
      4. Tencerenin kapağını açıp ocağın altını açın ve pişmeye bırakın 1. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra şerbetin koyulaşmasını bekleyin 1.
      5. İncirleri bir servis tabağına alın, üstüne eritilmiş tereyağını gezdirin ve kaymak ya da antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 1.
    2. Sütlü İncir Tatlısı Tarifi 2:
      • Malzemeler: 10 adet kuru incir, 1 litre süt, yarım su bardağı buğday nişastası, 3/4 su bardağı toz şeker, 75 gram tereyağı 2.
      • Yapılışı:
      1. Sos tenceresini ocağa alın ve içine su ilave edip kaynatın 2.
      2. Kaynayan suyun içine küp doğradığınız kuru incirleri ilave edin ve kaynamaya bırakın 2.
      3. Ayrı bir tencerenin içine süt, buğday nişastası ve toz şekeri koyup bir çırpma teli yardımıyla karıştırın 2.
      4. Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin 2.
      5. Kıvam alan muhallebinin içine tereyağını ilave edin ve karıştırın 2.
      6. İncirler yumuşayınca suyunu süzün ve hazır olan muhallebinin içine alıp karıştırın 2.
      7. Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun 2.
      8. Soğuk olarak servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İncir tatlısı malzemeleri nelerdir?

    İncir tatlısı malzemeleri farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın malzemeler: Tabanı için: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 1 su bardağı dövülmüş ceviz; 6 adet kuru incir (ufak ufak doğranıp 1 su bardağı ılık suda bekletilecek); 1 paket kabartma tozu. Şerbeti için: 1,5 su bardağı ılık su; 1 yemek kaşığı granül kahve; Yarım su bardağı şeker. Kreması için: 1 lt süt; 2 yemek kaşığı elenmiş un; 2 yemek kaşığı nişasta; 5 yemek kaşığı şeker; 1 paket sade krem şanti; 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin. Süsleme için: Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı; Ceviz. Ayrıca, 30 gram susam ve yarım su bardağı kıyılmış ceviz kullanılarak yapılan incir tatlısı tarifleri de bulunmaktadır. Not: Tarifler, kişi sayısına göre malzeme miktarlarının ayarlanabilmesi için genellikle malzeme ölçülerini "gr" cinsinden de sunar.

    İncir tatlısına süt konur mu?

    Evet, incir tatlısına süt konur. Örneğin, "Sütlü İncir Tatlısı" tarifinde 1 litre süt kullanılmaktadır.

    Cevizli İncir Tatlısı kaç dakikada pişer?

    Cevizli incir tatlısı, yaklaşık 15 dakika ağır ateşte pişirilerek hazırlanır.

    İncir tatlısına hangi baharatlar konur?

    İncir tatlısına genellikle tarçın eklenir. Ayrıca, şerbetin pişmesini hızlandırmak ve aroma katmak amacıyla tencereye birkaç tane karanfil de eklenebilir.

    İncir tatlısı için hangi incir kullanılır?

    İncir tatlısı için kuru incir kullanılır.

    İncirle hangi tatlılar yapılır?

    İncirle yapılan tatlılardan bazıları şunlardır: incir uyutması; incir tatlısı; taze incirli muhallebi; üzümlü incirli pastane kurabiyesi; incirli cheesecake; yoğurtlu incirli parfe; taze incirli galette; kuru incir dolması; taze incirli pavlova; incirli yaz pastası. Ayrıca, incirle yapılan kek, atıştırmalık kurabiye ve smoothie gibi farklı tatlı çeşitleri de bulunmaktadır. İncirle yapılan tatlı tariflerine ulaşmak için aşağıdaki siteler de kullanılabilir: yemek.com; lezzet.com.tr.

    İncirli hamuruna ne konur?

    İncirli hamuruna konulan malzemeler şunlardır: Kuru incir. Havuç. Yumurta. İrmik. Kabartma tozu ve vanilya. Kakao. Sıvı yağ. Ayrıca, yufka hamurunun daha lezzetli olması için süt ve yoğurt da eklenebilir.