Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel incir tatlısı için iki farklı tarif önerisi:
- Kuru İncir Tatlısı Tarifi 1:
- Malzemeler: 18 adet kuru incir, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 9 adet bütün ceviz 1.
- Yapılışı:
- İncirleri sıcak su dolu bir kaba alıp 15 dakika yumuşamaları için bekletin 1.
- Yumuşamış incirlerin saplarını kesin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra bir tencereye dizin 1.
- Ortalarına yarım cevizleri oturtun, üstüne toz şekeri gezdirin ve suyu ilave edin 1.
- Tencerenin kapağını açıp ocağın altını açın ve pişmeye bırakın 1. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra şerbetin koyulaşmasını bekleyin 1.
- İncirleri bir servis tabağına alın, üstüne eritilmiş tereyağını gezdirin ve kaymak ya da antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 1.
- Sütlü İncir Tatlısı Tarifi 2:
- Malzemeler: 10 adet kuru incir, 1 litre süt, yarım su bardağı buğday nişastası, 3/4 su bardağı toz şeker, 75 gram tereyağı 2.
- Yapılışı:
- Sos tenceresini ocağa alın ve içine su ilave edip kaynatın 2.
- Kaynayan suyun içine küp doğradığınız kuru incirleri ilave edin ve kaynamaya bırakın 2.
- Ayrı bir tencerenin içine süt, buğday nişastası ve toz şekeri koyup bir çırpma teli yardımıyla karıştırın 2.
- Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin 2.
- Kıvam alan muhallebinin içine tereyağını ilave edin ve karıştırın 2.
- İncirler yumuşayınca suyunu süzün ve hazır olan muhallebinin içine alıp karıştırın 2.
- Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun 2.
- Soğuk olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: