Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen "Sankara Mormiks" formülü ile üretilen mor baklava, ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebze ve meyve özleri sayesinde şekerin hastalardaki negatif etkisini sıfırlar ve tüketenin şeker oranında herhangi bir yükselmeye yol açmaz 15.
Ancak, mor meyvelerin şekerinden yapıldığı için, Türk Diyabet Cemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva, diyabet hastalarının mor baklava gibi tatlıları tüketmemeleri gerektiğini belirtmektedir 2.
Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle diyet kısıtlamaları olan kişilerin, mor baklava veya herhangi bir tatlıyı tüketmeden önce bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: