Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eğer çikolata sosu yerine eritilmiş çikolata kullanılacaksa, espresso ile karıştırılarak iyice çözünmesi sağlanır 5.
Çikolata sosunun ne zaman eklenmesi gerektiği, yapılan mocha türüne göre değişiklik gösterebilir:
- Klasik mocha 1. Sütü köpürttükten sonra, espressoyu büyük bir kahve fincanına aktarılıp çikolata sosu eklenir 1.
- White chocolate mocha 2. Beyaz çikolata şurubu veya sosu, 250 ml buharda ısıtılıp köpürtülen süt ve 2 shot espressonun ardından eklenir 2.
- Starbucks mocha 3. Çikolata sosu, espressonun ardından eklenir 3.
Mocha yaparken çikolata sosunun ne zaman eklenmesi gerektiği konusunda farklı yöntemler bulunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: