Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır mutfağında deneyebileceğiniz bazı geleneksel yemekler şunlardır:
- Koshari: Pirinç, mercimek, makarna, kızarmış soğan ve baharatlı domates sosundan oluşan ulusal yemek 12.
- Ful Medames: Haşlanmış fava fasulyeleri, zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla yapılan kahvaltı yemeği 13.
- Ta’ameya: Fava fasulyesinden yapılan ve kızartılan Mısır köftesi 1.
- Mahshi: Dolmalık biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin pirinç ve baharatlarla doldurulup pişirilmesiyle yapılan yemek 1.
- Moulokhia: Moulokhia bitkisinin yaprakları ile yapılan çorba, genellikle tavuk veya etle servis edilir 13.
- Hawawshi: Baharatlı kıyma ve soğan karışımının ekmek içinde pişirilmesiyle yapılan kebap 13.
- Shakshuka: Domates, biber ve baharatlar içinde pişirilen yumurtalardan oluşan yemek 1.
- Roz Bel Laban: Süt, pirinç, şeker veya tarçın ile yapılan tatlı pirinç pudingi 1.
- Basbousa: İrmik ve yoğurt ile yapılan, şerbetle tatlandırılan kek 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: