Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midye tava yapmak için gerekli malzemeler:
- 40 ayıklanmış midye 1;
- 2 su bardağı su 1;
- 1 tatlı kaşığı karbonat 1;
- 1 su bardağı un 1;
- Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ 1;
- Sos için: 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, 5 diş ezilmiş sarımsak, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz 1.
Yapılışı:
- Midyeleri yıkayın 1.
- 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kapta karıştırın 1.
- Unu bir kaba alın 1.
- Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın 1.
- Midyeleri tahta çubuklara dizin 1.
- Karbonatlı suya batırıp çıkarın sonra una bulayın 1.
- Kızdırılmış yağa atıp kızartın, kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin 1.
- Midye sosu olarak tarator sos kullanabilirsiniz 1.
- Tarator sosu hazırlamak için, sarımsakları soyun 1. 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, sarımsak, tuz ve zeytinyağını robotta ezin 1.
- Sos kasesine alın 1.
- Midyeleri servis tabağına alın ve yanında tarator sosla sıcak servis yapın 1.
Pişirme sırasında dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: