• Buradasın

    Midye tavada hangi yağ kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Midye tava yapımında sıvı yağ kullanılır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Midye tava nasıl yapılır?

    Midye tava yapmak için gerekli malzemeler: 40 ayıklanmış midye; 2 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı karbonat; 1 su bardağı un; Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ; Sos için: 4 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, 5 diş ezilmiş sarımsak, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz. Yapılışı: 1. Midyeleri yıkayın. 2. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kapta karıştırın. 3. Unu bir kaba alın. 4. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. 5. Midyeleri tahta çubuklara dizin. 6. Karbonatlı suya batırıp çıkarın sonra una bulayın. 7. Kızdırılmış yağa atıp kızartın, kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 8. Midye sosu olarak tarator sos kullanabilirsiniz. 9. Tarator sosu hazırlamak için, sarımsakları soyun. 10. Sos kasesine alın. 11. Midyeleri servis tabağına alın ve yanında tarator sosla sıcak servis yapın. Pişirme sırasında dikkat edilmesi gerekenler: Midyelerin içinde su kalırsa ve bu su kızgın yağla temas ederse patlar. Hamurun yağ çekmeden güzelce pişip çıtır çıtır olması için yağın çok iyi kızmış olması çok önemli.

    Midye tavanın içine ne konur?

    Midye tavanın içine midye eti konur. Hazırlanmasında ayrıca kullanılan malzemeler: - 1,5 su bardağı un; - 2 adet yumurta; - 1 şişe maden suyu; - 1/4 çay kaşığı karbonat; - 1/2 çay kaşığı tuz; - sıvı yağ (kızartmak için). Midye tava genellikle tarator sos ile servis edilir.

    Midye tavaya hangi baharatlar konur?

    Midye tavaya karabiber, tuz ve kırmızı toz biber gibi baharatlar eklenir. Ayrıca, kekik veya pul biber gibi baharatlar da kullanılabilir.