• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Midye börek içinde ne var?

    • Yemek
    • Tarif
    • Börek
    • MalzemeListesi

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Midye börek içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • İç harcı: Peynir, lor peyniri veya patates, patlıcan gibi farklı iç malzemeler kullanılabilir 135. Maydanoz da eklenebilir 35.
    • Sos: Süt, su ve eritilmiş tereyağı karışımı sürülür 15.
    • Üzeri için: Yumurta sarısı ve sıvı yağ sürülür 15. Çörek otu veya susam serpilebilir 4.
    İç malzeme tercihi kişisel zevke bağlıdır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. kanald.com.tr
        1
      2. lezzet.com.tr
        2
      3. yemek.com
        3
      4. acmatarifi.gen.tr
        4
      5. midye.gen.tr
        5
    • Midye böreği hangi bölgelere özgüdür?

    • Farklı midye böreği tarifleri nelerdir?

    • Midye börekinin besin değerleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Börek
    5 kaynak

    Midye börek hangi hamurdan yapılır?

    Midye böreği hazır yufka veya mayalı hamur ile yapılabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    • Börek
    5 kaynak

    Midye hamuruna ne konur?

    Midye hamuruna genellikle şu malzemeler konur: İrmik; Un; Yoğurt; Kabartma tozu; Vanilya; Limon rendesi; Yaş maya (isteğe bağlı). Ayrıca, midye böreği için iç harç olarak kıyma, soğan ve baharatlar da kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • Yemek
    • Hamur
    • Midye
    5 kaynak
    A warm, golden tray of freshly baked midye börek with flaky, crispy layers, placed on a rustic wooden table beside a bowl of melted butter and a rolling pin, evoking the aroma of a traditional Turkish kitchen.

    Midye böreğin püf noktası nedir?

    Midye böreğin püf noktaları: Sos hazırlığı: Sosun homojen kıvam alana kadar iyice karıştırılması gerekir. Yufka kalitesi: Yufkaların iyi kalitede olması önemlidir, aksi takdirde börek parçalanabilir veya kuru olabilir. Fırın ısısı: Börek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilmelidir. İç harcın hazırlanması: Peynir, yumurta akıyla ezilerek karıştırıldığında, böreğin içinden akıp gitmez. Şekil verme: Böreğin her yerine sos sürülmeli ve şekil verirken parmak veya kepçe sapı kullanılarak yufkanın sivri ucundan geniş kısmına doğru büzülmelidir. Pişirme süresi: Börekler, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilmelidir. Servis önerisi: Börek, fırından çıktıktan sonra üzerine bir bez örtülerek hafif su serpilmesi, daha yumuşak olmasını sağlayabilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PüfNoktalar
    • Börek
    5 kaynak
    A golden-brown, flaky midye börek with visible layers of yufka, placed on a traditional Turkish ceramic plate beside a small bowl of tangy lemon wedges and fresh parsley sprigs.

    Midye Börek kaç kat yufka ile yapılır?

    Midye börek, genellikle 6 adet yufka ile yapılır. Yufkalar üst üste dizilir ve her biri dört eşit parçaya bölünerek üçgen yufkalar elde edilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Börek
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"2lqg0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fmidye-borek-icinde-ne-var-1313720815%3Flr%3D213%26ncrnd%3D12267","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1132456901756239801","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756239848583918-18260897095646204388-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-233-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2lqgw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"2lqg1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2lqgw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"2lqg2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Midye börek içinde genellikle şu malzemeler bulunur**:\n\n* **İç harcı**: Peynir, lor peyniri veya patates, patlıcan gibi farklı iç malzemeler kullanılabilir [```1```](https://yemek.com/tarif/midye-borek/)[```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/midye-boregi)[```5```](https://www.misssgibi.com/midye-borek/). Maydanoz da eklenebilir [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/midye-boregi)[```5```](https://www.misssgibi.com/midye-borek/).\n* **Sos**: Süt, su ve eritilmiş tereyağı karışımı sürülür [```1```](https://yemek.com/tarif/midye-borek/)[```5```](https://www.misssgibi.com/midye-borek/).\n* **Üzeri için**: Yumurta sarısı ve sıvı yağ sürülür [```1```](https://yemek.com/tarif/midye-borek/)[```5```](https://www.misssgibi.com/midye-borek/). Çörek otu veya susam serpilebilir [```4```](https://ye-mek.net/tarif/midye-borek).\n\nİç malzeme tercihi kişisel zevke bağlıdır.","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/midye-borek-tarifi","title":"Midye Börek Tarifi - Mutfağım - Haber","shownUrl":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/midye-borek-tarifi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/midye-boregi","title":"Midye Böreği Tarifi: Midye Böreği Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/midye-boregi","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://yemek.com/tarif/midye-borek/","title":"Midye Börek Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli...) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/midye-borek/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.acmatarifi.gen.tr/el-acmasi-midye-borek-nasil-yapilir-icinde-neler-var.html","title":"El Açması Midye Börek Nasıl Yapılır? İ Çinde Neler Var?","shownUrl":"https://www.acmatarifi.gen.tr/el-acmasi-midye-borek-nasil-yapilir-icinde-neler-var.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.midye.gen.tr/midye-borek-nasil-yapilir-hangi-malzemeler-gerekir.html","title":"Midye Börek Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Gerekir?","shownUrl":"https://www.midye.gen.tr/midye-borek-nasil-yapilir-hangi-malzemeler-gerekir.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Midye börek içinde ne var?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"},{"href":"/yacevap/t/malzemelistesi","text":"MalzemeListesi"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Midye böreği hangi bölgelere özgüdür?","url":"/search?text=Midye+b%C3%B6re%C4%9Fi+hangi+y%C3%B6reye+ait%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Farklı midye böreği tarifleri nelerdir?","url":"/search?text=Midye+b%C3%B6re%C4%9Fi+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Midye börekinin besin değerleri nelerdir?","url":"/search?text=Midye+b%C3%B6re%C4%9Finin+besin+de%C4%9Ferleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Midye+b%C3%B6rek+i%C3%A7inde+ne+var%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1132456901756239801","reqid":"1756239848583918-18260897095646204388-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-233-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756239848583918-18260897095646204388-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-233-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2lqgw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"2lqg3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bolu/neyenir/girma-borek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bobrek.gen.tr/evde-borek-yapmak-icin-hangi-malzemeleri-kullanmaliyim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/borek-hamurunun-malzemeleri-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.borek.gen.tr/borek-ici-tarifleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/kol-boreginin-malzemeleri-nelerdir-nasil-yapilir-kol-boreginin-puf-noktalari-nelerdir-kol-boregi-kac-kaloridir-1973904?size=16&stub=1"],"header":"Börek malzemeleri nelerdir?","teaser":"Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/borek-malzemeleri-nelerdir-10556936","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/midye-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tenceretv.com/borekler-corekler/pirasali-midye-boregi-tarifi-21114?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.multiyasam.com.tr/yemek-tarifleri/midye-borek-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/midye-borek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/hamur-isleri/midye-borek?size=16&stub=1"],"header":"Midye börek hangi hamurdan yapılır?","teaser":"Midye böreği hazır yufka veya mayalı hamur ile yapılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/midye-borek-hangi-hamurdan-yapilir-1589340094","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/midye-tatlisinin-hamuruna-ne-konuluyor?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkaymutfakta.blogspot.com/2013/03/mayali-hamurla-kiymali-midye-boregi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/midye-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/midye-borek-hamurunu-nasil-hazirlayabilirim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://incininmutfak.blogspot.com/2013/09/mayal-hamurla-midye-boregi.html?size=16&stub=1"],"header":"Midye hamuruna ne konur?","teaser":"Midye hamuruna genellikle şu malzemeler konur: İrmik; Un; Yoğurt; Kabartma tozu; Vanilya; Limon rendesi; Yaş maya (isteğe bağlı). Ayrıca, midye böreği için iç harç olarak kıyma, soğan ve baharatlar da kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/midye-hamuruna-ne-konur-922590872","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/midye","text":"Midye"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkdiliveedebiyati.com/midye-borek-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/midye-borek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekleri.com.tr/pratik-yemek/kolay-midye-borek-tarifi-nasil-yapilir-puf-noktalari-d2a1a849?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.midye.gen.tr/midye-borek-nasil-yapilir-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/pratik-midye-borek.html?size=16&stub=1"],"header":"Midye böreğin püf noktası nedir?","teaser":"Midye böreğin püf noktaları: Sos hazırlığı: Sosun homojen kıvam alana kadar iyice karıştırılması gerekir. Yufka kalitesi: Yufkaların iyi kalitede olması önemlidir, aksi takdirde börek parçalanabilir veya kuru olabilir. Fırın ısısı: Börek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilmelidir. İç harcın hazırlanması: Peynir, yumurta akıyla ezilerek karıştırıldığında, böreğin içinden akıp gitmez. Şekil verme: Böreğin her yerine sos sürülmeli ve şekil verirken parmak veya kepçe sapı kullanılarak yufkanın sivri ucundan geniş kısmına doğru büzülmelidir. Pişirme süresi: Börekler, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilmelidir. Servis önerisi: Börek, fırından çıktıktan sonra üzerine bir bez örtülerek hafif su serpilmesi, daha yumuşak olmasını sağlayabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/midye-boregin-puf-noktasi-nedir-133717080","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pufnoktalar","text":"PüfNoktalar"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden tray of freshly baked midye börek with flaky, crispy layers, placed on a rustic wooden table beside a bowl of melted butter and a rolling pin, evoking the aroma of a traditional Turkish kitchen.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-L1tyNFglFFaV2IweGYaq/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfagimiz.com/videolu-tarifler/midye-borek-videosu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/hamur-isleri/midye-borek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evdekipastane.com/hazir-yufkadan-midye-borek-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/midye-borek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/midye-borek?size=16&stub=1"],"header":"Midye Börek kaç kat yufka ile yapılır?","teaser":"Midye börek, genellikle 6 adet yufka ile yapılır. Yufkalar üst üste dizilir ve her biri dört eşit parçaya bölünerek üçgen yufkalar elde edilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/midye-borek-kac-kat-yufka-ile-yapilir-1632487531","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown, flaky midye börek with visible layers of yufka, placed on a traditional Turkish ceramic plate beside a small bowl of tangy lemon wedges and fresh parsley sprigs.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-bnfUnaIG6Rk3y3K6eIBa/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2lqgw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"2lqg4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2lqgw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"2lqg5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"2lqgw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}