Buradasın
Meyve ve sebze işletme teknolojisi ne iş yapar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyve ve sebze işletme teknolojisi alanında çalışanlar, hasat edilen ürünlerin tüketiciye ulaşana kadar geçirdiği tüm aşamalarda görev alırlar 1. Bu aşamalar şunlardır:
- Hasat: Meyve ve sebzelerin olgunluk durumuna göre toplanması 1.
- Nakliye: Ürünlerin işleme tesislerine taşınması 1.
- Yıkama: Kir, toprak ve böcek kalıntılarından arındırma 13.
- Sıralama: Ürünlerin boyut, renk ve olgunluk gibi kriterlere göre sınıflandırılması 1.
- Soyma ve Kesme: Gerekirse ürünlerin soyulması, çekirdeklerinin çıkarılması 1.
- Isıl İşlem: Konserve, salça gibi ürünler için pastörizasyon veya sterilizasyon 13.
- Dondurma: Ürünlerin tazeliklerini korumak için dondurulması 13.
- Kurutma: Su içeriğinin azaltılarak raf ömürlerinin uzatılması 13.
- Ambalajlama: Ürünlerin korunaklı ve hijyenik ambalajlara konulması 1.
- Depolama: Ürünlerin tüketime hazır olana kadar uygun koşullarda saklanması 1.
- Dağıtım: Tüketicilere ulaştırılması 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: