• Buradasın

    Meyve-sebze işletme teknolojisi hangi bölüm?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, 2 yıllık önlisans programı olarak meslek yüksekokullarında yer alan bir bölümdür 123.
    Bu bölümde, meyve ve sebzelerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve üretiminde kullanılan teknolojiler ile gıda güvenliği, kalite kontrolü ve gıda hijyeni gibi konular öğretilir 5.
    Türkiye'de bu bölümü sunan bazı üniversiteler şunlardır:
    • Akdeniz Üniversitesi 14;
    • Ege Üniversitesi 245.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Meyve ve sebze işletme teknolojisi ne iş yapar?

    Meyve ve sebze işletme teknolojisi mezunları, gıda sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. İşte bazı iş imkanları: Üretim yöneticisi: Gıda işletmelerinde meyve ve sebzelerin işlenme süreçlerini yönetir. Kalite kontrol uzmanı: Ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu denetler. Ürün geliştirme uzmanı: Yenilikçi meyve ve sebze ürünleri geliştirme çalışmalarına katılır. Satış ve pazarlama uzmanı: İşlenmiş meyve ve sebze ürünlerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetir. Mezunların çalışabileceği bazı alanlar: meyve-sebze işleme fabrikaları; gıda denetimi ve kontrol birimleri; gıda kalite laboratuvarları. Ayrıca, kendi iş yerlerini açma imkanları da vardır. Eğitim, genellikle 2 yıllık bir ön lisans programıdır.

    Meyve sebze işletme Teknolojisi kaç yıllık?

    Meyve ve Sebze İşletme Teknolojisi ön lisans programı 2 yıl sürmektedir.

    Tarım teknolojileri nelerdir?

    Tarım teknolojileri arasında öne çıkan bazı yenilikler şunlardır: Akıllı tarım (precision agriculture). Sensörler ve izleme sistemleri. Tarım robotları. Drone teknolojileri. Biyoteknoloji. Veri analizi ve büyük veri. Akıllı sulama sistemleri. Yenilikçi gübreleme yöntemleri. Sera teknolojileri. Gelişmiş ekim ve hasat teknolojileri.