Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı bulgur; 1 su bardağı yeşil mercimek; 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için); 1 adet büyük kuru soğan; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; Tuz. Yapılışı: 1. Yeşil mercimekleri 3 bardak suyla hafif haşlayın, su kaynamaya başladıktan sonra altı kısık şekilde 5 dakika haşlamanız yeterli. 2. Tereyağını ve sıvı yağı karıştırıp, ince doğradığınız soğanları ekleyip biraz pembeleştirin. 3. Bulguru ve tuzu ekleyip karıştırın. 4. Üzerine, kaynattığınız mercimekleri suyuyla birlikte suyunu hiç süzmeden ekleyip karıştırın. 5. 1 parmak çıkacak kadar suyu üzerine ekleyin ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirin. 6. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Alternatif bir tarif için yemek.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.