Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimekli bulgur pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı bulgur 1;
- 1 su bardağı yeşil mercimek 1;
- 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için) 1;
- 1 adet büyük kuru soğan 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika) 1.
- Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır, ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir 1.
- Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır 1.
- Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım 1.
- Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim 1.
- Dinlendirip servis edelim 1.
Mercimeklerin kolay pişmesi için, daha öncesinde haşlanması önerilir 1. Ancak daha sonrasında mercimekler tekrardan pişeceği için, tamamen yumuşamasına izin verilmemelidir 1. Aksi halde mercimeklerin dağılma riski vardır 1.
Tarifin detaylı haline aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: