Buradasın
Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimekli bulgur pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 dolu avuç tel şehriye 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet soğan (iri küp doğranmış) 12;
- 2 su bardağı pilavlık bulgur 12;
- Tuz, karabiber, kimyon 12;
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 12;
- 4 su bardağı su 12.
Yapılışı:
- Tencereyi ocağa alın ve ısıtın 1. Tel şehriyeyi ilave edip kavurmaya başlayın 1.
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp tereyağını eritin 1. İri yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Soğanlar yumuşayınca bulguru ekleyin ve 2-3 dakika kavurun 1.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın 1.
- Haşlanmış mercimeği ekleyip karıştırın 1.
- Suyunu ilave edin ve bir tur harmanlayın 1.
- Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynamaya bırakın 1.
- Pilav suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: