Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimekli pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Mercimeğin haşlanması: Mercimeklerin kolay pişmesi için önceden haşlanmalı, ancak tamamen yumuşamamasına dikkat edilmelidir; aksi halde mercimekler dağılabilir 15.
- Haşlama suyu: Mercimeklerin haşlama suyu dökülmemeli, çünkü bu vitamin kaybına yol açar ve pilavın lezzeti azalır 1.
- Pilavın rengi: Mercimeklerin haşlama suyu iki kez değiştirilerek, rengi bozacak su uzaklaştırılabilir 2.
- Pişirme: Tencerenin kapağı açılmamalı ve tahta kaşık kullanılmalıdır 4.
- Yağ seçimi: Tereyağı ile yapılan pilav daha lezzetli olur, ancak tereyağı yerine margarin de kullanılabilir 1.
- Servis önerileri: Mercimekli bulgur pilavı, tavuk sote, et sote veya fırında patates ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: