Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meksika usulü tavuk sosu için birkaç farklı tarif bulunmaktadır. İşte iki örnek:
- Acı Soslu Meksika Usulü Tavuk Sosu:
- Malzemeler: 1 diş sarımsak, kekik, kırmızı pul biber, yarım çay bardağı konserve mısır, 1 çay bardağı Meksika fasulyesi 1.
- Hazırlanışı: Wok tavaya sıvı yağ alıp kızdırın. Jülyen doğranmış tavuk etlerini ekleyip yüksek ateşte çevirin. Yarım ay şeklinde kesilmiş soğan ve sarımsağı, jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Etler yumuşadığında tuz, pul biber, mısır ve Meksika fasulyelerini ekleyin. Son olarak acı sosu koyup ocağı kapatın 1.
- Pipian Soslu Tavuk:
- Malzemeler: 4 adet tavuk göğsü, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı yeşil balkabağı tohumu, 800 gr tomatillo veya yeşil domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet soğan 2.
- Hazırlanışı: Tavuk göğüslerini zeytinyağı, tuz ve karabibere bulayıp 190 derecede 35 dakika pişirin 2. Bir tavada balkabağı tohumlarını patlayana kadar pişirin ve kenara alın 2. Aynı tavaya kalan yağı alıp, tomatillo, soğan ve ince doğranmış biberleri 10 dakika pişirin. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve fırından çıkan tavukların üzerine dökün 2.
Daha fazla Meksika usulü tavuk sosu tarifi için aşağıdaki kaynakları inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: