Buradasın
Meksika fasulyesinin süzülmesine gerek var mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve Meksika fasulyesi, üretim sırasında önceden pişirildiği için tüketilmeye hazır haldedir 3. Ancak, konservede kullanılan tuz ve koruyucu maddeler nedeniyle, fasulyeleri tüketmeden önce durulamak önerilir 3.
Kuru fasulye kullanılıyorsa, fasulyelerin en az 8-12 saat suda bekletilmesi, pişirme süresini kısaltır ve gaz yapma olasılığını azaltır 4. Ardından, fasulyelerin suyu süzülüp yeni suyla iyice yumuşayana kadar haşlanması gerekir 4. Bu süre, fasulyenin tazeliğine ve türüne göre 1-2 saat sürebilir 4.
Her iki durumda da fasulyeler haşlandıktan sonra, fazla suyun süzülmesi ve soğumaya bırakılması gerekir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: