Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meksika'da çeşitli balıklar tüketilmektedir, bunlardan bazıları şunlardır:
- Pescado zarandeado: Yerel balıkların (genellikle kırmızı snapper) mangrove odunu kömürü üzerinde pişirilmesiyle yapılan bir yemektir 1.
- Huachinango a la Veracruzana: Baharatlı domates sosunda pişirilen bütün kırmızı snapper balığıdır 12.
- Tiritas pescado: Snapper, yelken balığı veya marlin gibi balıkların lime suyu, soğan, biber ve tuzla marine edilip servis edilmesiyle yapılan bir yemektir 1.
- Ceviche: Mazatlán bölgesine özgü, mackerel balığı, lime suyu ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bir balık salatasıdır 1.
- Sere de pescado: Gruper balığı, sarımsak, domates, soğan, plantain ve hindistancevizi sütü ile yapılan bir yemektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: