• Buradasın

    Marlenka tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown Marlenka cake sits on a rustic wooden table, surrounded by scattered ingredients like walnuts, cocoa powder, and a glass of milk, with a Turkish woman in an apron smiling as she slices the freshly baked dessert.
    Marlenka tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • Marlenka keki için:
      • 1 su bardağı şeker 1;
      • 5 su bardağı un 1;
      • 2 yumurta 1;
      • 3,5 yemek kaşığı tereyağı 1;
      • 2 yemek kaşığı bal 1;
      • 1 paket kabartma tozu 1.
    • Marlenka kreması için:
      • 400 mililitre krema 1;
      • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1;
      • 1 yemek kaşığı bal 1.
    Yapılışı:
    1. Kekin hazırlanması:
    • Derin bir kapta yumurtaları ve toz şekeri mikserle, şeker tamamen eriyene ve karışım krema gibi olana kadar çırpın 1.
    • Küçük bir tencereye tereyağı ve balı alın, kısık ateşte tereyağı eriyip karışım bütünleşene kadar ısıtın 1.
    • Ilıyınca yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin 1.
    • Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın 1.
    • Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek spatula veya el ile yoğurmaya başlayın 1.
    • Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin 1.
    • Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yağlı kağıt üzerinde yayın ve önceden ısıtılmış 170°C fırında her katı tek tek 5-7 dakika pişirin 1.
    1. Kremanın hazırlanması:
    • Soğuk kremayı mikserle koyu kıvam alana kadar çırpın 1.
    • Pudra şekeri ve balı ekleyin, kısa bir süre daha çırpın 1.
    • Kremayı buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin 1.
    1. Pastanın montajı:
    • İlk kek katını servis tabağına alın, üzerine krema sürün 1.
    • Diğer katları da aynı şekilde yerleştirerek aralarına krema sürün 1.
    • En üst kat ve yanlarını da krema ile kaplayın 1.
    • Artan kek kırıntıları varsa robottan geçirip üzerini süsleyin 1.
    1. Dinlendirme:
    • Pastayı streç filmle sarıp buzdolabında en az 1 gece dinlendirin 1.
    Servis önerisi:
    • Kahve, sade çay veya Türk kahvesi ile servis edilebilir 14.
    • Süsleme için damla çikolata, ceviz

    Konuyla ilgili materyaller

    Marlenkada hangi krema kullanılır?

    Marlenka pastasında krema olarak genellikle süt kreması kullanılır. Ayrıca, pastanın kremasına pudra şekeri ve bal da eklenir.

    Marlenka hangi ülkenin tatlısı?

    Marlenka, Çek Cumhuriyeti menşeli bir tatlıdır. Ancak, tatlının tarifi Ermeni mutfağına dayanmaktadır; çünkü Marlenka, Ermeni asıllı bir girişimci olan Gevorg Avetisyan tarafından Çek Cumhuriyeti'ne tanıtılmıştır.