Buradasın
Marlenka tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marlenka tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı un 1;
- Yarım su bardağı süt 1;
- 100 gram tereyağı 1;
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1;
- 1 tatlı kaşığı kakao 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Tereyağını eritip bir kenara alın 1.
- Başka bir kapta toz şekeri ve sütü güzelce çırpın 1.
- Ardından unu, erittiğiniz tereyağını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın 1.
- Karışıma iri çekilmiş ceviz içi ve kakao ekleyip, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1.
- Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve düzgünce yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz 1.
Vegan bir versiyon için öneriler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: