• Buradasın

    Maraş tava içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Maraş tava içinde bulunan malzemeler:
    • Kuzu veya dana eti (kuşbaşı) 124;
    • Patlıcan (iri küp doğranmış) 123;
    • Patates (iri küp doğranmış) 123;
    • Domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) 123;
    • Kapya biber 24;
    • Soğan (piyazlık) 24;
    • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar 124;
    • Su 24;
    • Kuyruk yağı (isteğe bağlı) 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic Turkish kitchen with a copper tray filled with layered chicken, eggplant, tomatoes, and peppers, drizzled with a glossy red sauce, surrounded by fresh ingredients like garlic and onions, and a warm golden glow from the oven.

    Tavuklu Maraş tava nasıl yapılır?

    Tavuklu Maraş tava yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram kemiksiz tavuk budu; 1 kg patlıcan; 2 adet soğan; 6 adet sarımsak; 4 adet sivri biber; 3 adet domates; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 çay bardağı su; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Tavuk etini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2. Patlıcan, domates, biber ve soğanları da küp küp doğrayın. 3. Fırın tepsisinin en altına eti, sonrasında sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biberleri üst üste yerleştirin. 4. Salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve su ile sos hazırlayın ve yemeğin üzerine gezdirin. 5. Bir saat üzeri folyo ile kaplı bir şekilde 200 derecelik fırında pişirin. 6. Ardından folyoyu açıp sebzelerin kızarması için yarım saat daha kontrollü bir şekilde pişirin. 7. Maraş tava yemeğinizi pilav veya lavaş ile sıcak sıcak servis edin.
    A smiling vendor in Kahramanmaraş scoops creamy, stretchy Maraş ice cream from a metal container, surrounded by eager customers under a warm sun.

    Maraş'ın en meşhur yemeği nedir?

    Kahramanmaraş'ın en meşhur yemeği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Kahramanmaraş'ın en meşhur yemekleri şunlardır: Eli Böğründe. Maraş Tava. Maraş Köftesi. Acem Pilavı. Maraş Paçası. Kahramanmaraş'ın meşhur yemekleri arasında yoğurtlu dövme çorbası, tarhana çorbası, içli köfte, pazı sarması, sömelek köfte, kalili köfte, ciğerli bulgur pilavı, tirşik çorbası, ekşili aya sulusu, mumbar dolması, çöş börek ve un sucuğu da bulunmaktadır.

    Maraş Tava'nın özelliği nedir?

    Maraş Tava'nın özellikleri: Malzeme uyumu. Pişirme yöntemi. Besleyicilik ve doyuruculuk. Yöresel bir lezzet. Protein ve demir zenginliği.