Buradasın
Tavuklu Maraş tava nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu Maraş tava yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kemiksiz tavuk budu 12;
- 1 kg patlıcan 12;
- 2 adet soğan 12;
- 6 adet sarımsak 12;
- 4 adet sivri biber 12;
- 3 adet domates 12;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 12;
- 1 çay bardağı su 12;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12.
Yapılışı:
- Tavuk etini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın 12.
- Patlıcan, domates, biber ve soğanları da küp küp doğrayın 12.
- Fırın tepsisinin en altına eti, sonrasında sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biberleri üst üste yerleştirin 12.
- Salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve su ile sos hazırlayın ve yemeğin üzerine gezdirin 12.
- Bir saat üzeri folyo ile kaplı bir şekilde 200 derecelik fırında pişirin 12.
- Ardından folyoyu açıp sebzelerin kızarması için yarım saat daha kontrollü bir şekilde pişirin 12.
- Maraş tava yemeğinizi pilav veya lavaş ile sıcak sıcak servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: