Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maraş fırın böreği, genellikle ince açılmış hamur kullanılarak yapılır 1. Bu hamur, un, tuz, sirke, su ve sıvı yağ ile hazırlanır 1. Hamurun ince açılması, böreğin çıtır ve lezzetli olmasını sağlar 1.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- Yarım su bardağı su 1;
- Yarım su bardağı sıvı yağ (hamuru açarken) 1;
- 100 gram tereyağı (üzerine sürmek için) 1.
Hazırlanışı:
- Un, tuz ve sirkeyi karıştırıp ılık su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamuru 8-10 eşit bezeye bölüp incecik açın 1.
- Her katın arasına sıvı yağ sürerek hamuru hazırlayın 1.
- İç harcı (genellikle kıyma, ancak peynirli, ıspanaklı veya patatesli de olabilir) hamurun üzerine yayarak rulo şeklinde sarın 1.
- Yağlanmış fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: