Buradasın
Mantarlı tavuklu makarnanın sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı tavuklu makarna sosu için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 diş sarımsak (isteğe göre) 1;
- 1 parça tavuk göğsü 1;
- 15 adet mantar 1;
- 200 ml sıvı krema 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- İlk olarak makarnayı haşlamak için suyu kaynatın, zeytinyağı ve tuzu ekleyip makarnayı ekleyerek 8-10 dakika haşlayın 1.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun 1.
- Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü ekleyip, tavuklar suyunu salana kadar kavurun 1.
- Dilimlediğiniz mantarları ekleyerek mantar ve tavuklar suyunu çekene kadar kavurun 1.
- Krema, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin 1.
- Suyunu süzdüğünüz makarnaları ekleyip karıştırarak ocağı kapatın 1.
Dilerseniz fesleğen de ekleyebilirsiniz 1.
Alternatif olarak, Knorr kremalı mantarlı makarna sosu kullanarak da sosu hazırlayabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: