Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı tavuk yemeği en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 dilim tavuk göğsü 1
- 5 adet orta boy mantar 1
- 3 adet sivri biber 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1/3 su bardağı sıcak su 1
- Kimyon, tuz, karabiber 1
Yapılışı:
- Tavuk etlerini ve mantarları yıkayıp, süzün ve küp küp doğrayın 1.
- Biberleri minik minik kesin 1.
- Derin bir tavaya zeytinyağını koyun ve üzerine doğranmış soğanı ekleyin, 2-3 dakika kavurun 1.
- Doğranmış biberleri koyup, 1 dakika kadar soteleyin, ardından tavuk etlerini ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Salçayı koyup, 1-2 kere karıştırın, son olarak mantarları ekleyip, 2-3 kere karıştırın 1.
- Tuz, karabiber ve suyunu da ekleyip, karıştırın, tavanın kapağını kapatıp, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin 1.
- Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip, sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: