• Buradasın

    Mantarlı ravoili sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı ravioli sosu için iki farklı tarif önerisi:
    1. Kremalı Mantar Soslu Makarna Ravioli:
      • Malzemeler: 500 gr kültür mantarı, 1 paket süt kreması, sıvıyağ, zeytinyağı, tuz, karabiber 2.
      • Yapılışı:
      1. Tavaya sıvıyağ ve zeytinyağını koyup ısıtın 2.
      2. Kıyılmış mantarları ekleyip soteleyin 2.
      3. Mantarlar suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyin 2.
      4. Süt kremasını ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın 2.
      5. Haşlanmış ravioli makarnaları sosla birlikte 4-5 dakika daha kaynatın 2.
      6. Servis tabaklarına alıp peynir rendesi ve taze nane veya fesleğenle süsleyin 2.
    2. Mantar Dolgulu & Cevizli Beyaz Soslu Ravioli:
      • Mantar Dolgusu İçin Malzemeler: 300 gr kültür mantarı, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı krema, 3 yemek kaşığı parmesan, tuz, karabiber, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 3.
      • Cevizli Beyaz Sos İçin Malzemeler: 1 avuç ceviz içi, 1 diş sarımsak, 2-3 dal taze kekik, 2 su bardağı krema, 1-1,5 yemek kaşığı toz parmesan, tuz, karabiber, zeytinyağı 3.
      • Yapılışı:
      1. Mantar, soğan ve sarımsağı küçük yemeklik doğrayın 3.
      2. Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun, ardından mantarları ekleyin 3.
      3. Mantarlar suyunu bırakıp çekince sarımsağı ekleyin ve bir tur daha karıştırıp tuz, karabiber ekleyin 3.
      4. Soğuyunca krema ve parmesanı ekleyip karıştırın 3.
      5. Cevizli beyaz sos için cevizleri kavurun, sarımsakları ezip tavaya zeytinyağı koyup çok kısa pişirin 3.
      6. Krema, kekik, parmesan, tuz ve karabiberi ekleyip sosu biraz yoğunlaşıncaya kadar çektirin 3.
      7. Haşlanmış raviolileri cevizli beyaz sosun içine atıp 2-3 dakika daha ısıtın 3.
      8. Üzerine toz parmesan serperek servis edin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kremalı mantarlı ravioli nasıl yapılır?

    Kremalı mantarlı ravioli yapmak için gerekli malzemeler: Makarna hamuru için: 2 su bardağı un; 2 adet yumurta; 1 çay kaşığı tuz. İç harcı için: 2 yemek kaşığı tereyağı; 3 adet arpacık soğan; 2 diş sarımsak; 500 gram mantar; 1 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı krema; 4 dal maydanoz; 3 yemek kaşığı parmesan peyniri; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Sosu için: 1/2 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı krema; 1 diş sarımsak; 4 yemek kaşığı parmesan peyniri; 2 dal maydanoz. Yapılışı: 1. Un ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın. 2. Yumurtaları azar azar una yedirin ve ellerinizle pürüzsüz ve yumuşak olana kadar yoğurun. 3. Hamuru strece sarıp buzdolabında yarım saat kadar beklemeye alın. 4. İç harç için geniş bir tavaya tereyağını, çok ufak küpler halinde doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. 5. Aynı boylarda doğranmış mantarları da ekleyip yüksek ateşte soteleyin. 6. Son olarak unu ekleyip kavurun. 7. Harç hafiften toparlanınca kremayı, peyniri ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. 8. Harcı soğuması için buzdolabına kaldırın. 9. Dinlenmiş hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımı ile 2-3 milimetre kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. 10. Hamuru uzunlamasına ikiye bölün. 11. Kullanacağınız kesici, kalıp ya da ufak bir bardakla raviolilerin yerlerini kesmeden belirleyin. 12. Harçtan ufak parçalar alıp belirlenmiş alanlara tepecik halinde yerleştirin. 13. Hamurda kalan boşlukları bir fırça yardımı ile hafifçe ıs

    En güzel kremalı mantar sosu nasıl yapılır?

    En güzel kremalı mantar sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 500 gr taze mantar; 1 kutu krema; 2 soğancık soğanı; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı un; Tuz; Karabiber. Yapılışı: 1. Mantarları doğrayın. 2. Tavaya tereyağı eritin ve unu ekleyin, renk alınca arpacık soğanları ekleyin ve biraz pişirin. 3. Daha sonra mantarları ilave edin, yumuşayınca kremayı, karabiber ve tuzu ekleyip hafif pişirin ve ocaktan alın. Püf Noktaları: Sosun daha lezzetli olması için sarımsak ve fesleğen eklenebilir. Sosun daha akışkan olmasını isterseniz tavuk suyu ya da su ekleyerek istediğiniz kıvamda inceltebilirsiniz. Kremalı mantar sosu, fırında tavuk pirzola veya marine edilmiş antrikot ile servis edilebilir.

    En güzel mantar sosu hangi yemeklere yakışır?

    En güzel mantar sosu, makarna ve ızgara etler ile çok yakışır.

    Mantarlı en güzel hangi sos yapılır?

    Mantarlı en güzel sos olarak aşağıdaki seçenekler değerlendirilebilir: Mantar sosu. Mantarlı sıcak dip sos. Kremalı mantar sos. Kremalı mantarlı makarna sosu. Sos tarifleri, kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir.