Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mango jölesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı chia tohumu 1;
- 200 g ahududu 1;
- 1 mango 1;
- 200 ml Hindistan cevizi sütü 1;
- Meyve jölesi 1;
- 3 çay kaşığı bal 1;
- Yarım nar 1;
- 120 ml su 1.
Yapılışı:
- Chia tohumlarını Hindistan cevizi sütü ve 1 çay kaşığı bal ile çırpın 1.
- Chianın sıvıyı çekmesi ve jel kıvamını alması için ara ara karıştırarak bekletin 1.
- Mango ve 60 ml suyu bir blender ya da mutfak robotuyla yüksek hızda çekin ve püre haline getirin 1.
- Püreyi küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte 5 dakika pişirin 1.
- Nar tanelerinin yarısını ekleyin ve bir bardağa döküp soğumaya bırakın 1.
- Ahududuları, balı ve 60 ml suyu da aynı şekilde püre haline getirin 1.
- Püreyi küçük bir tencereye aktarın ve orta ateşte 5 dakika pişirin 1.
- 5-10 dakika soğumaya bırakın 1.
- Servis kuplarına bir miktar mangolu karışımı paylaştırın 1.
- Yan tutarak soğutun 1.
- Soğuduktan sonra ahududulu karışımı ekleyin ve tekrar soğumaya bırakın 1.
- En üste chia tohumlu karışımı ekleyin 1.
- Tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin 1.
- Üzerini nar taneleri ile süsleyip servis yapın 1.
Ayrıca, mango jölesi için farklı tarifler de mevcuttur:
- Kalp şeklinde mangolu ve armutlu jöle 2. Tatlı şarap, tozşeker, mandalina kabuğu ve yıldız anason ile hazırlanan şurup içine mango ve armut dilimleri yerleştirilir ve buzdolabında dinlendirilir 2.
- Agar agar tozlu mango jölesi 3. Hindistan cevizi sütü, su, mango püresi, şeker ve agar agar tozu karıştırılarak kaynatılır, ardından kalıba dökülerek donmaya bırakılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: