Buradasın
Mandagöz mercan nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandagöz mercan balığı pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1,5 kg mandagöz mercan balığı 1
- Yarım demet maydanoz 1
- Yarım demet fesleğen 1
- 1 adet limon 1
- 4 diş sarımsak 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 çay bardağı balık suyu 1
- 2 adet kırmızı biber (paprika) 1
- 4 adet tane karabiber 1
- Yeterince tuz 1
Hazırlanışı:
- Balığı yıkayıp kurulayın ve tuz, karabiberle ovun 12.
- Balığın üzerine 3 cm arayla verev yarıklar açın 1.
- Maydanozu ve fesleğeni ince ince doğrayın, sarımsakları ortadan ikiye bölün 1.
- Dilimlere ayırdığınız kırmızı biberden birkaç parça alın ve hepsini zeytinyağının bir kısmı ile karıştırın 1.
- Karışımı balıkların üzerindeki yarıkların içine doldurun 1.
- Kalan paprikayı yağlanmış derin fırın tepsisinin tabanına yayın ve balığı tepsiye yerleştirin 1.
- Dilimlediğiniz limonları balığın üzerine dizin 1.
- Tepsiyi yağlı kağıtla kapatıp 200 dereceye ayarlanmış fırında yirmi dakika pişirin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: