Mandagöz mercan balığı pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1,5 kg mandagöz mercan balığı - Yarım demet maydanoz - Yarım demet fesleğen - 1 adet limon - 4 diş sarımsak - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 çay bardağı balık suyu - 2 adet kırmızı biber (paprika) - 4 adet tane karabiber - Yeterince tuz Hazırlanışı: 1. Balığı yıkayıp kurulayın ve tuz, karabiberle ovun. 2. Balığın üzerine 3 cm arayla verev yarıklar açın. 3. Maydanozu ve fesleğeni ince ince doğrayın, sarımsakları ortadan ikiye bölün. 4. Dilimlere ayırdığınız kırmızı biberden birkaç parça alın ve hepsini zeytinyağının bir kısmı ile karıştırın. 5. Karışımı balıkların üzerindeki yarıkların içine doldurun. 6. Kalan paprikayı yağlanmış derin fırın tepsisinin tabanına yayın ve balığı tepsiye yerleştirin. 7. Dilimlediğiniz limonları balığın üzerine dizin. 8. Tepsiyi yağlı kağıtla kapatıp 200 dereceye ayarlanmış fırında yirmi dakika pişirin. Afiyet olsun!