Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malatya kayısısının meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- İklim ve Toprak Koşulları: Malatya, kayısı yetiştiriciliği için uygun iklim ve toprak yapısına sahiptir 23. Sıcak yazlar ve soğuk kışlar, kayısının doğru olgunlaşmasını sağlar 2.
- Çeşitlilik: Malatya'da birçok farklı kayısı çeşidi yetiştirilir ve bunlar arasında "Hacıhaliloğlu" cinsi en bilinen ve değerli olanıdır 14.
- Üretim Teknikleri: Malatya'daki üreticiler, yıllara dayanan deneyimleriyle özel üretim teknikleri uygularlar, bu da kayısının daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar 2.
- Coğrafi Tescil: Malatya kayısısı, Avrupa Birliği tarafından coğrafi tescile sahiptir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: