Magnezyum ve çinko içeren bazı besinler: Magnezyum: Kuruyemişler ve tohumlar: Kaju, badem, fındık, yer fıstığı, kabak çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu. Meyveler: Muz, avokado, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm. Sebzeler: Ispanak, pazı, kara lahana, patates, bezelye. Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt. Baklagiller: Soya fasulyesi, nohut, mercimek, kahverengi pirinç. Çinko: Kırmızı et ve kümes hayvanları: Dana eti, kuzu eti, tavuk, hindi. Deniz ürünleri: İstiridye, karides, kabuklu deniz ürünleri. Kuruyemişler ve tohumlar: Balkabağı çekirdeği, kaju, badem, susam. Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye. Tam tahıllar: Yulaf, kinoa, buğday ruşeymi.