Kabaklı lor peynirli börek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yufka; 2 adet orta boy kabak (rende); yarım su bardağı süt; 150 gr otlu peynir; 1 su bardağı lor peyniri; zeytinyağı. Sosu için: 1 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş). Yapılışı: 1. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkın. 2. Tavayı ocağa alıp biraz zeytin yağı koyun ve ısıtın, suyu sıkılmış kabakları ekleyip 1-2 dakika soteleyin, ardından yavaşça sütü ekleyip çektirin. 3. Kabak yumuşayınca tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 4. Bir kaseye otlu peyniri rendeleyin, lor peynirini ufalayın, ılıyan kabakları ilave edip iyice karıştırın. 5. Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağını çırpın. 6. Pişirme kabını yağlayın, 1 bütün yufkayı üzerine serin, diğer yufkadan parçalar kopartıp sütlü karışımda ıslatarak 3 katlık bir taban hazırlayın, kabaklı karışımın yarısını ıslanmış yufkaların üzerine yayın, 3 kat daha sütlü karışımla ıslatılmış yufka parçaları yerleştirin, kalan kabakların yarısını yayın ve kalan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak son katı hazırlayın. 7. Böreğin kenarlarından sarkan yufkayı da sütlü karışımla ıslatın. 8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdikten sonra böreği fırından alın, birkaç dakika dinlendirin ve kalıptan çıkartarak servis edin. Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de kabaklı-peynirli rulo börek tarifi bulunmaktadır.