• Buradasın

    Lorlu böreğin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden, flaky börek pastry is being filled with a mixture of crumbled white lor cheese, finely chopped parsley, and a sprinkle of red pepper flakes, while a bowl of olive oil and sliced tomatoes and green peppers sit nearby on a sunlit kitchen counter in Turkey.
    Lorlu böreğin içine lor peyniri, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve tuz konur 12.
    Ayrıca, lorlu börek yaparken iç harç için domates ve yeşil biber de kullanılabilir 2.
    Lorlu börek tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir:
    • yemek.com 1;
    • nefisyemektarifleri.com 2;
    • lezzet.com.tr 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kabaklı lor peynirli börek nasıl yapılır?

    Kabaklı lor peynirli börek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yufka; 2 adet orta boy kabak (rende); yarım su bardağı süt; 150 gr otlu peynir; 1 su bardağı lor peyniri; zeytinyağı. Sosu için: 1 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş). Yapılışı: 1. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkın. 2. Tavayı ocağa alıp biraz zeytin yağı koyun ve ısıtın, suyu sıkılmış kabakları ekleyip 1-2 dakika soteleyin, ardından yavaşça sütü ekleyip çektirin. 3. Kabak yumuşayınca tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 4. Bir kaseye otlu peyniri rendeleyin, lor peynirini ufalayın, ılıyan kabakları ilave edip iyice karıştırın. 5. Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağını çırpın. 6. Pişirme kabını yağlayın, 1 bütün yufkayı üzerine serin, diğer yufkadan parçalar kopartıp sütlü karışımda ıslatarak 3 katlık bir taban hazırlayın, kabaklı karışımın yarısını ıslanmış yufkaların üzerine yayın, 3 kat daha sütlü karışımla ıslatılmış yufka parçaları yerleştirin, kalan kabakların yarısını yayın ve kalan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak son katı hazırlayın. 7. Böreğin kenarlarından sarkan yufkayı da sütlü karışımla ıslatın. 8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdikten sonra böreği fırından alın, birkaç dakika dinlendirin ve kalıptan çıkartarak servis edin. Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de kabaklı-peynirli rulo börek tarifi bulunmaktadır.

    Lorlu böreğe hangi baharat yakışır?

    Lorlu böreğe kırmızı toz biber ve karabiber gibi baharatlar yakışır.

    Lor peynirli böreğin hamuruna ne konur?

    Lor peynirli böreğin hamuruna un, ayçiçek yağı, instant maya ve tuz eklenir. İç harcı için: 400 gr lor peyniri; yarım demet maydanoz kullanılır. Börek sosu için: 2 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta gereklidir. Ayrıca, harcın lezzetini artırmak için kırmızı pul biber ve karabiber eklenebilir.

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.