Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokum, havayla uzun süre temas ettiğinde sertleşir ve formunu kaybeder 24. Lokumun yumuşaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Buzdolabında bekletme: Lokum, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 15 güne kadar saklanabilir 14. Ancak, lokumun 1 geceden fazla buzdolabında tutulması önerilmez 1.
- Doğru saklama koşulları: Lokum, kuru, serin, hava almayan ve güneş görmeyen ortamlarda saklanmalıdır 4.
Lokum sertleşmişse, onu yumuşatmak için yeniden pişirme veya özel işlemler yapma gerekip gerekmediği hakkında bilgi bulunamadı.
Lokum gibi et yemeklerinin yumuşaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Eti dövme: Et dövücü veya et tokmağı kullanarak etin sertlik veren kaslarını yumuşatmak 3.
- Eti tuzlama: Etin protein yapısında değişikliğe sebep olarak yumuşamasını sağlamak 3.
- Eti marine etme: Asidik malzemelerle hazırlanan marinasyon sosuyla eti yumuşatmak 35.
- Düşük ve uzun süreli pişirme: Etin daha yumuşak olmasını sağlamak 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: