Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokantalarda mercimek çorbasının pürüzsüz olmasının birkaç nedeni vardır:
- Blender kullanımı 12. Lokantalarda, çorbanın topaklanmaması için blender'dan geçirilmesi önemlidir 12.
- Tülbent ile süzme 23. Bazı lokantalar, blender'ın yanı sıra çorbayı tülbent ile de süzerek pürüzsüz bir kıvam elde eder 23.
- Unun iyice kavrulup topaklanmaması 12. Un, tereyağında çırpma teli ile iyice kavrulmalı ve topak kalmadığından emin olunmalıdır 12.
- Su miktarının kontrolü 4. Az su eklemek, yoğun ve kıvamlı bir çorba elde edilmesini sağlar 4.
- Mercimeklerin iyice yıkanması 14. Mercimekler, üzerindeki fazla nişasta ve tozdan arındırılmak için iyice yıkanmalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: