Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon tuz kürünün nasıl saklanacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, limonların tuzla saklanması için şu yöntem kullanılabilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Limonları temizleyin, durulayın ve kurulayın 4.
- Uçlarını yuvarlak şekilde dilimleyin 4.
- Limonları dikey tutup derin bir X işareti olacak şekilde kesin 4.
- Kesilmiş limonların üzerine tuz serpin ve biraz ovun 4.
- Kavanoza bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve limonları sıkıca yerleştirin 4.
- Tüm limonlar kavanoza girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin 4.
- Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın 4.
- 1 hafta sonra limonları buzdolabına alın 4.
Kavanozda hazırlanan limonlar buzdolabında 6 aya kadar muhafaza edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: