Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon en iyi şekilde şu yöntemlerle saklanabilir:
- Su Dolu Kapta Saklama: Limonları tamamen suya batırıp buzdolabında saklamak, nem kaybetmelerini ve çürümelerini önler 14. Bu yöntem, limonların tazeliğini birkaç haftadan birkaç aya kadar koruyabilir 1.
- Cam Kavanozda Hava Almadan Saklama: Limonları cam bir kavanoza yerleştirip kapağını sıkıca kapatarak saklamak, oksijenle teması keser ve limonun aromasını korur 14.
- Kabuklarını Yağlama: Limonların kabuğunu ince bir tabaka doğal yağ (zeytinyağı veya hindistancevizi yağı) ile ovmak, nem kaybını önleyerek taze kalmasını sağlar 1.
- Sirke ve Su Karışımıyla Temizleme: Limonun kabuğundaki bakterileri yok etmek için, bir kabın içine yarı yarıya su ve sirke karışımı koyarak limonları bu karışımda birkaç dakika bekletmek ve ardından kurulayarak saklamak önerilir 1.
- Dondurarak Saklama: Limonları dilimleyerek veya suyunu sıkarak dondurup, dondurulmuş halde hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: