Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon kabuğunun en faydalı hali, tüketilirken ve kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalara uyulduğunda ortaya çıkar. İşte limon kabuğunun bazı faydalı kullanım şekilleri:
- Çay ve Salata: Limon kabuğunu rendeleyerek çayınıza veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz 13.
- Toz Hali: Kurutulmuş limon kabuklarını toz haline getirerek et marineleri ve salata soslarında yiyecek baharatı olarak kullanabilirsiniz 2.
- İçecekler: Limon kabuğu, içeceklerin infüzyonunda veya smoothie, meyve suları gibi karışımlarda kullanılabilir 2.
- Sağlık Faydaları: Limon kabuğu, antioksidan, antibakteriyel ve lif açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi destekler ve kanser riskini azaltır 14.
Ancak, kalsiyum seviyesi düşük olan veya böbrek taşı geçmişi olan kişilerin limon kabuğunu tüketmeden önce doktora danışmaları önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: