Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon kabuğunun en faydalı hali, rendelenerek yemek ve salatalara ilave edilmesi veya kaynar suya atılarak çayının yapılması olarak belirtilmektedir 15.
Limon kabuğunun bazı faydaları şunlardır:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir 12. Flavonoidler ve C vitamini içeriği sayesinde hastalıklara karşı direnci artırır 12.
- Kalp sağlığını destekler 12. Flavonoidler, pektin ve C vitamini, kalp krizi ve diyabet gibi rahatsızlıkların oluşma riskini azaltır 12.
- Cilt sağlığını iyileştirir 15. Antioksidanlar, ciltteki serbest radikalleri etkisiz hale getirir ve leke, sivilce gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur 15.
- Sindirim sistemine faydalıdır 13. Lif içeriği ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler 13.
Limon kabuğu tüketmeden önce, özellikle kalsiyum eksikliği veya böbrek taşı gibi sağlık sorunları varsa, bir doktora danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: