Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyve ve sebze kabuklarının faydaları şunlardır:
- Portakal Kabuğu: Haşeratları uzak tutar, böceklerin kokusundan nefret ettiği esansiyel yağlar içerir 1.
- Muz Kabuğu: Cilde uygulandığında kızarıklıkları ve akneleri azaltır, kaşıntıları giderir 1.
- Limon Kabuğu: Kesme tahtası ve balık tavası gibi mutfak malzemelerinin temizliğinde kullanılır, ayrıca çaydanlık ve kahve makinesindeki lekeleri çıkarır 1.
- Greyfurt Kabuğu: Rendelenerek çeşniler veya reçeller yapılabilir, bromelain adlı doğal enzim ile ciltteki ölü deri katmanını atar 1.
- Elma Kabuğu: Kurutulup çay olarak tüketildiğinde mevsim geçişlerinde faydalıdır, göz altı morluklarını giderir 1.
- Nar Kabuğu: Ellagik asit sayesinde birçok kanser türü dahil önemli hastalıklara iyi gelir, güneşte kurutulup çay olarak tüketilebilir 1.
- Şeftali Kabuğu: Bol miktarda potasyum ve A vitamini içerir, yüze sürüldüğünde toksinlerden arınmayı sağlar 1.
- Mandalina Kabuğu: C vitamini kaynağı olup, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemine faydalıdır ve kolesterolü düşürür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: