Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı kabukların faydaları:
- Portakal kabuğu: C ve lif açısından zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sağlığını destekler ve antioksidan özelliklere sahiptir 1. Kurutulmuş portakal kabuğu da çay olarak tüketildiğinde sindirimi düzenler ve stres seviyesini azaltır 1.
- Muz kabuğu: Antioksidanlar ve nemlendirici özellikler içerir, cildin yaşlanma belirtilerine karşı savaşmasına yardımcı olur ve akne izlerini azaltır 3.
- Ceviz kabuğu: Omega-3 yağ asitleri ve B, E vitaminleri içerir, stresi azaltır, bağırsakları temizler ve kalp sağlığını korur 4.
- Kivi kabuğu: Yüksek oranda antioksidan içerir, gıda zehirlenmelerine iyi gelir 25.
- Yumurta kabuğu: Kaynatılıp toz haline getirildiğinde kalsiyum ve diğer minerallerle kemik ve diş sağlığına katkıda bulunur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: