Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Levreğin kara etinin nasıl temizleneceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, levrek temizleme adımları şu şekildedir:
- Pulların temizlenmesi: Bıçak yardımıyla pullar kazınır 235.
- İç organların çıkarılması: Boyun altından yarılıp iki yüzgecin arasından geçerek karın kısmı açılır ve iç organlar çıkarılır 235.
- Yıkama: Kan ve yağ kalıntılarından arındırmak için balık temiz suyla yıkanır 2.
- Kılçıkların temizlenmesi: Fileto çıkarma işlemi yapılır, yan ve orta kılçıklar dikkatlice alınır 25.
Levrek temizlerken hijyene dikkat edilmeli, kullanılan bıçak ve kesme tahtası temiz olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: