Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Leblebiye şeker konmasının sebebi, leblebinin şekerle kaplanarak geleneksel bir şekerleme haline getirilmesidir 2.
Leblebi şekeri yapmak için şu malzemeler kullanılır:
Leblebi şekeri şu şekilde yapılır:
- Leblebiler orta ateşte sık sık karıştırılarak 10-15 dakika kavrulur 134.
- Bir yandan, su, şeker ve nişastanın kaynatılmasıyla şerbet hazırlanır 134.
- Hazırlanan şerbet, kavurulan leblebinin üzerine dökülür 134.
- 80-90 dakika boyunca kavurma işlemine devam edilir 134.
- Renkli leblebi şekeri isteniyorsa, şerbet içine renkli gıda boyası ilave edilir 14.
Leblebi şekeri, özellikle Çorum'da üretilip satılmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: