Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lavaş peyniri buzdolabında kısa süreliğine saklanabilir, ancak katkı maddesi içermediği için paketi açıldıktan sonra hızla tüketilmelidir 1.
Lavaş peynirini saklamak için öneriler:
- Sıcaklık: Peynir, +2 ile +4 santigrat derece arasında, ışıksız ortamda muhafaza edilmelidir 5.
- Kap: Cam, metal veya seramik bir kapta, ağzı kapalı şekilde saklanmalıdır 25.
- Derin dondurucu: Lavaş peyniri dondurulup çözüldüğünde dokusunu kaybeder, bu sebeple derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir 2.
- Hava ile temas: Dilimlenmeden saklanmalıdır, böylece dış ortamla teması en aza indirilmiş olur 5.
- Ambalaj: Ambalajı açıldıktan sonra peynir, kendi ambalajında veya saklama kabında korunmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: