• Buradasın

    Lahana turşusu en güzel nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lahana turşusu yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 1 adet küçük boy lahana 1
    • 1 su bardağı sirke 1
    • 10 diş sarımsak 1
    • Yeterince tuz 1
    • Su 1
    Yapılışı:
    1. Turşu için küçük ve sert beyaz lahana kullanın 1. Lahananın dış yapraklarını temizleyip, dip tarafını oyup koçanını çıkarın 1.
    2. Lahanayı dörde bölüp, bıçakla irice kıyın 1.
    3. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovun 1.
    4. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın 1.
    5. Sarımsakları ayıklayın, ister bütün isterseniz havanda döverek kullanabilirsiniz 1.
    6. Lahanaları turşu kabına veya cam kavanoza iyice bastırarak yerleştirin 1.
    7. Sirkeyi üzerine dökün 1.
    8. Lahanaların üstünü kapatacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edin 1.
    9. En üste de küf oluşmaması için yarım bardak sıvıyağ ekleyin 1.
    10. Arzuya göre sirkeye kırmızı pul biber ve limon dilimleri de koyabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lahana en iyi hangi tuzla turşu yapılır?

    Kaya tuzu, lahana turşusu yapımında en iyi sonuçları veren tuz türüdür.

    Lahana ile en güzel ne yapılır?

    Lahana ile yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: 1. Lahana Dolması: Lahana yapraklarına pirinç, kıyma, baharatlar ve sebzeler konularak hazırlanır. 2. Lahana Sarması: Lahana yapraklarına sarılarak pirinç, et veya sebzelerle doldurulur. 3. Lahana Çorbası: Lahana yaprakları, havuç, soğan ve diğer sebzelerle hazırlanan besleyici bir çorbadır. 4. Kırmızı Lahanalı Salata: Kırmızı lahana, havuç, turp, soğan ve maydanoz gibi sebzelerin karıştırılmasıyla hazırlanan sağlıklı bir salatadır. 5. Lahanalı Makarna: Lahana, sarımsak, soğan ve mantar gibi sebzelerin makarna ile karıştırılmasıyla yapılan lezzetli bir yemektir. Ayrıca, lahana et yemeklerinde de kullanılarak sote, yahni veya garnitür olarak tercih edilebilir.

    Kırmızı lahana en güzel nasıl turşu yapılır?

    Kırmızı lahana turşusu yapmak için en güzel tariflerden biri şu şekildedir: Malzemeler: 1 adet orta boy kırmızı lahana; 2 yemek kaşığı kaya tuzu; 3-4 çay bardağı sirke; Yapılışı: 1. Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve genişçe bir kaba koyun. 2. Lahananın iyice yumuşaması için bu ovma işlemini 10 dakika bekletin. 3. Turşuyu yapacağınız kavanoza yumuşattığınız lahanaları sıkıştırarak yerleştirin. 4. Üzerine çıkıncaya kadar, 1 çay bardağı su – 1 çay bardağı sirke olacak şekilde doldurun. 5. En üste, kalan 1 yemek kaşığı kaya tuzunu da serpin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. 6. Kavanozu ters çevirip iyice karışmasını sağlayın ve güneş almayan bir yere ya da buzdolabına koyun. Kavanozu açıp kullandıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

    Kırmızı lahana turşusu kaç günde olur?

    Kırmızı lahana turşusu, 3-4 gün içinde hazır hale gelir.

    Kara lahana turşu kaç günde olur?

    Kara lahana turşusu, serin bir yerde 5-7 gün bekletildiğinde olgunlaşmaya başlar ve yemeye hazır hale gelir. Dr. Feridun Kunak'ın tarifine göre ise, turşu 10 gün bekletildikten sonra tüketilebilir.

    Havuç ve lahana birlikte turşu olur mu?

    Evet, havuç ve lahana birlikte turşu olabilir. Havuçlu lahana turşusu tarifi: 1. 1 orta boy beyaz veya kırmızı lahana. 2. 1 su bardağı sirke. 3. 2 yemek kaşığı kaya tuzu. 4. 4-5 diş sarımsak. 5. 1 litre su. Hazırlanışı: 1. Lahanayı ince dilimler halinde doğrayıp, kaya tuzu ve sarımsakla harmanlayın. 2. Su ve sirkeyi karıştırıp kavanoza doldurun. 3. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, yaklaşık 10-15 gün bekletin. 4. Turşunuz hazır olduğunda serin bir yerde saklayın.

    Kırmızı lahananın çabuk turşusu nasıl yapılır?

    Kırmızı lahananın çabuk turşusu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 orta boy kırmızı lahana - 1,5 su bardağı sirke - 1,5 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı limon tuzu Yapılışı: 1. Lahananın en dış yapraklarını koparın ve ince ince doğrayın. 2. Doğradığınız lahanaları derin bir kaba alın ve üzerine tuzu ilave edip elinizle iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. 3. Bu arada su, sirke ve limon tuzunu başka bir kaba alıp limon tuzu eriyene kadar iyice karıştırın. 4. Lahanaları 10 dakikanın sonunda kavanoza alın ve hazırladığınız sıvı karışımı üzerine dökün. 5. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün bekletmek üzere buzdolabına kaldırın. Turşuyu yaptıktan sonra buzdolabında muhafaza etmeniz önerilir.