Buradasın
Kırmızı lahananın çabuk turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı lahananın çabuk turşusu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 orta boy kırmızı lahana 23
- 1,5 su bardağı sirke 2
- 1,5 su bardağı su 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 23
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu 23
Yapılışı:
- Lahananın en dış yapraklarını koparın ve ince ince doğrayın 23.
- Doğradığınız lahanaları derin bir kaba alın ve üzerine tuzu ilave edip elinizle iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin 23.
- Bu arada su, sirke ve limon tuzunu başka bir kaba alıp limon tuzu eriyene kadar iyice karıştırın 2.
- Lahanaları 10 dakikanın sonunda kavanoza alın ve hazırladığınız sıvı karışımı üzerine dökün 23.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün bekletmek üzere buzdolabına kaldırın 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: