Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana çeşitlerinden bazıları ve isimleri şunlardır:
- Beyaz lahana 124. En yaygın lahana çeşididir 14. Yuvarlak ve sıkı başlar oluşturur 4.
- Brüksel lahanası 124. Küçük, yuvarlak başlardan oluşur ve genellikle fırında veya haşlanarak hazırlanır 4.
- Karalahana 125. Koyu yeşil yapraklara sahip olan sebze, özellikle Karadeniz mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biridir 5.
- Kırmızı lahana 124. Bordo ve genelde kırmızı renkli yapraklarıyla öne çıkar 2.
- Savoy lahanası 4. Dalgalı ve kıvrımlı yapraklara sahip olan bir çeşittir 4.
- Çin lahanası 4. Uzun ve dar yaprakları olan bir çeşit olup, Asya mutfağında sıklıkla kullanılmaktadır 4.
- Kolrabi 4. Yer altındaki gövdesi ile tanınan bir lahana çeşididir 4.
Lahana çeşitleri, genellikle yapısına, rengine ve kullanım amacına göre sınıflandırılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: