Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu kolun en güzel yeri, kasların arasında ince yağ tabakalarına sahip olan ve oldukça lezzetli kabul edilen bölümdür 4. Bu bölümden çeşitli kızartmalar, kuşbaşı et yemekleri ve tas kebap gibi yemekler yapılabilir 45.
Kuzu etinin en lezzetli yerlerinden bazıları ise şunlardır:
- But 35. Kuzunun arka ayaklarında yer alan yağsız ve yumuşak et bölümüdür 35.
- Filetoluk et 34. Kuzunun sırtındaki arka bölümde, kaburga kemikleri bulunmayan kısımdır 34. Buradan fileto çıkarılarak kızartmalar, rostolar ve kotletler yapılır 34.
- Pirzolalık et 35. Kuzunun sırtındaki ön bölümdür, bütün olarak pişirildiğinde güzel bir kızartma elde edilir 35.
Lezzet konusu kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: