Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede kuzu kol tandır yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kuzu kol (yaklaşık 1-1,5 kg) 23;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 23;
- 2 yemek kaşığı kalın tuz 23;
- 2 baş kuru soğan 23;
- 3 dış sarımsak 23;
- 2 çay kaşığı kekik 23;
- 2 tutam karabiber 23.
Yapılışı:
- Yağlarından temizleyip, suyunu süzdürdüğümüz kuzu kolumuzu sıvı yağ ve tuzla iyice ovalayın 2.
- Düdüklü tencerenize koyup ısındıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin 2.
- 30 dakika sonra tencerenin havasının çıktığından emin olup açın, suyunu salmış göreceksiniz 2.
- Tencerenin içine kuru soğanları ikiye bölüp bırakın, sarımsakları soyup etlerin arasına koyun 2. Kekiği ve karabiberi de serptikten sonra 45-55 dakika tekrar düdüklü tencerede pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: